Elektriker pris? Hva koster en elektriker?

Philip Nguyen
Philip Nguyen

Elhjem innholdsprodusent

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Elektrisk arbeid – Bestille eller gjøre selv?

Når man skal oppgradere eller pusse opp det elektriske anlegget så må være varsom. Det er regulert hva en ufaglært kan gjøre. Selv om det er mulig å gjennomføre enklere prosjekter selv må man være ekstra påpasselig når man har med noe så volatilt som elektrisitet.

Videre, mer avanserte oppgaver både bør og skal en hyre inn en registrert el-installatør for. Det er en rekke aktører på markedet og samtlige har som regel gode tilbud. Man kan få bistand med både enkeltoppdrag større prosjektbaserte oppdrag. Flere elektrikere har også en vakttelefon for hastearbeid. Alt dette gjør det enkelt for deg som kunde å finne frem til en montør som passer deg, og dine behov.

Gjøre elektrisk arbeid selv

Om du så har bestemt deg for å være din egen elektriker, hva kan du gjøre selv?
 

Det er ikke alltid lett å være hobbyist. Når det kommer til elektrisk arbeid man selv kan utføre, så er dette spesifisert i “Forskrift om elektroforetak og kvalifikasjonskrav for arbeid knyttet til elektriske anlegg og elektrisk utstyr“.

Her kommer det frem at kun registrerte installatører kan utføre arbeid på faste installasjoner, men ufaglærte kan gjøre «mindre arbeider», slik som tilkobling og skiftning av topolede støpsler til og med 25 A, med og uten jording. Eller montering og skiftning av varmeovner som leveres med bevegelig ledning og plugg. Se her for fullstendig informasjon. Det er og åpent for at en ufaglært, som føler seg kapabel, kan utføre og montere lavvoltsanlegg under 50 volt, dersom en serie vilkår er oppfylt.

Kort og godt:
Det er mulig å gjøre enklere elektrisk arbeid selv, men så fort du er i tvil eller kommer forbi det mest grunnleggende er det både lovmessige og gode sikkerhetsgrunner til å kontakte en faglært elektriker. Dette behøver ikke å være særskilt dyrt med sikkerhet og utført arbeide tatt i betraktning, og det er heller ikke en vanskelig prosess.

Bestille en elektriker hjem, eller til ditt firma

Både for egen sikkerhet, kvalitet og for forsikringsøyemed er det hensiktsmessig å investere i profesjonell hjelp når det er større og mer avansert arbeid som skal utføres, eller om du bare er usikker på hva som skal gjøres.
Når det kommer til å bestille en elektriker er det ofte flere spørsmål som dukker opp, og vi ønsker å besvare noen av de mest vanlige her.

Elektriker – hva betyr det?

Det er mange spørsmål som dukker opp når man ønsker seg elektrikerhjelp. Hvordan man oppsøker elektrikere, prisestimat og om det er noen ledige i nærheten er spørsmål som ofte dukker opp. Samtlige av disse spørsmålene er heldigvis lette å besvare om du er i kontakt med en seriøs aktør.

Det å finne en elektriker er langt fra vanskelig, det er et stort marked og det første du skal se etter er om det er en sertifisert el-installatør. En elektriker er en håndverker og fagmann, som har gjennomført korrekt utdannelse og kan bevise dette, i dette ligger din trygghet og er beviset på at du kan stole på firmaet eller installatøren. Om du er i tvil, så spør.

Det samme gjelder for oppdragstypen, om det skulle være elektriker til kjøkken, eller til nytt hus: De fleste firma er behjelpelige med samtlige oppdrag.

Tidsbruk for elektriker

Et annet spørsmål som ofte dukker opp er hvor lang tid en elektriker bruker på et oppdrag. Dette er dessverre et vanskelig spørsmål å besvare da det kommer an på en rekke faktorer:

Hvor mange andre oppdrag de har, omfanget på arbeidet, samt om det trengs ekstra eller eksternt utstyr?

Dette er noe man sjeldent vet på forhånd, men er en viktig problemstilling å ta opp når du/dere bestiller en elektriker hjem, eller til kontoret. Det vil alltid lønne seg å ha en god dialog og komme med klare forespørsler til med elektrikerne og installatørene.

Tidligere priseksempler (per 11.01.2021)

    • Sofienberg Elektro: Timepris 950,- | Oppstart 850,-
    • Elektrikern Oslo: Timepris 750,- | Oppstart 490,-
    • Storm Elektro: Timepris 990,- | Oppstart 600,-
    • Elektrikern Majorstua: Timepris 930,- | Oppstart 1620,-
    • Vital Elektro: Timepris 780,- ex/mva | Oppstart 450,- ex/mva
    • Fixel: Timepris 749,- ex/mva | Oppstart 885,- ex/mva
    • Elmesteren: Timepris 690,- ex/mva | Oppstart 585,- ex/mva
    • Elektris: Timepris 695,- ex/mva | Oppstart 585,- ex/mva
    • Elfiksern: Timepris 990,- | Oppstart 749,-

 

Hvordan bestille en elektriker?

Det å bestille en elektriker er langt fra vanskelig. Enhver seriøs bedrift vil være imøtekommende og løsningsorienterte. De kjenner til alle forskrifter, problemer og produkter. Dette betyr at en registrert el-installatør kan komme deg i møte med både rett verktøy, forståelse for oppdraget samt godt humør og gode innspill til din situasjon og problemstilling.

Et godt tips er å bruke litt tid på å søke opp seriøse tilbydere i ditt område, samt ha gjort opp en mening om hva du trenger og ønsker før du kontakter dem. De fleste el-installatører er raske på å komme med en tilbakemelding til din henvendelse, både på telefon og e-post.

Vakt elektriker

Ting kan gå galt, også elektriske anlegg. Det er derfor godt å vite at flere elektrikere har vakttelefon. Dog vil det som regel også være en litt dyrere pris når det er haste- eller vaktoppdrag, da disse kommer med tillegg i prisen.
Men viktigst av alt er at om det skulle være en krise, så kan du finne en sertifisert el-installatør på svært kort varsel.

Eletrikertjenester på dagen – enkelt & rimelig. 

Elhjem
Vi godtar alle kredittkort for rask og enkel betaling.