Elektriker

Philip Nguyen
Philip Nguyen

Elhjem innholdsprodusent

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Elektriker

Når man trenger hjelp med å oppgradere eller fornye noe i hjemmet, er det ofte en elektriker man trenger. Enten du ønsker å legge inn nye stikkontakter, foreta en el-kontroll, installere dimmere eller noe annet, kan en elektriker hjelpe deg med det du trenger. Elhjem hjelper deg å enkelt komme i kontakt med kvalifiserte og pålitelige fagfolk som kan hjelpe deg med alt du kan trenge innen elektrikertjenester. Hvis du ønsker å finne en god elektriker i Oslo, har du kommet til rett sted – hos Elhjem finner du lett frem til lokale, dyktige elektrikere som kan hjelpe deg.

Elektriker eller elektromontør?

Terminologien innen elektrikertjenester kan være litt forvirrende. Noen av oss er vant til å bruke ordet elektromontør for elektrikere – dette er en litt eldre betegnelse, men begge ordene dreier seg altså om de som leverer elektrikertjenester. Mange bruker fortsatt ordet elektromontør, men det mest vanlige i disse dager er å bruke ordet elektriker. Dette er altså to ulike ord for den samme fagpersonen. Uansett hvilket ord du bruker for å beskrive den som gjennomfører elektrikertjenester, vil du enkelt finne en god fagperson for din jobb ved å bruke Elhjem. 

Hvor mye koster elektriker tjenester?

Hvor mye det koster med elektrikertjenester kommer an på hva som skal gjøres. Generelt vil en elektriker gjerne ta en oppstartspris når arbeidet begynner – denne summen inkluderer som regel kjøring, dokumentasjon i form av samsvarserklæring, den første timens arbeid og rydding i etterkant. Utover denne oppstartsprisen vil du som regel finne en timepris på mellom 700-1100 kroner for elektrikere, og dette kommer gjerne an på hvordan prisnivået er i ditt lokalområde. Timeprisen kan også variere etter når på dagen arbeidet gjennomføres, for eksempel kan det være pristillegg dersom arbeidet må gjøres på kvelden. 

For å finne den riktige prisen på oppdraget ditt, er det viktig at du forklarer hva du ønsker å få utført godt nok. Når elektrikeren har nok informasjon om hva arbeidet vil handle om, vil det bli enklere å tilby en fastpris for hele oppdraget. Generelt er det lurt å innhente tilbud fra flere ulike aktører, og velge et konkurransedyktig bud fra en dyktig elektriker. Her er det lurt å gjøre litt research før du bestemmer deg for hvilket tilbud du aksepterer fra hvilken aktør, siden både pris og resultat kan variere stort. Som regel er det ikke lurt å velge en elektriker som gir et mye lavere pristilbud enn andre, siden du da kan ende opp med et dårlig sluttresultat etter å ha jobbet med en uprofesjonell aktør. En pålitelig og erfaren elektriker vil som regel være i stand til å gjennomføre arbeidet kjappere og til en bedre standard. Elhjem gjør det enkelt å finne gode elektrikere i ditt nærområde som er til å stole på, og vi tilbyr også en flott garanti som sørger for at sluttresultatet blir som du ønsker. Uansett hva slags elektrikertjenester du trenger, kan Elhjem sette deg i kontakt med svært dyktige og drevne elektrikere i Oslo og andre steder i landet. 

Hvordan finne en god elektriker?

For mange av oss kan det virke overveldende og vanskelig å finne en dyktig elektriker som vil utføre arbeidet du trenger til en rimelig pris – det er mange aktører på markedet, og det er vanskelig å vite hvilke elektrikere som er seriøse og pålitelige. Men slik trenger det slett ikke å være – du kan bruke Elhjems tjenester for å komme i kontakt med flere kvalitetssikrede elektrikere i ditt lokalområde. Alt du trenger å gjøre er å beskrive jobben du ønsker å få utført, og så vil vi sende denne videre til flere dyktige fagfolk. Du vil så motta flere uforpliktende tilbud fra kvalifiserte elektrikere i ditt nærområde, og du kan sammenligne tilbudene og velge elektrikeren som er riktig for deg. Om du bor i Oslo, er det svært mange gode elektrikere som kan tilby rimelige priser for jobben du skal få gjennomført. 

Hva slags tjenester leverer en elektriker?

Det er ikke alle som er klare over nøyaktig hva en elektriker kan gjøre. En elektriker er en fagperson som har kompetanse til å jobbe med elektrisk utstyr og elektriske installasjoner. Dette kan dreie seg om å installere nytt elektrisk utstyr eller å oppdatere eldre installasjoner. En god elektriker har gjerne mange års erfaring bak seg, og har god kunnskap om alle aspekter ved jobben sin. Dette vil være svært nyttig for deg, siden du da er sikret å få god hjelp med arbeidet som skal utføres. Hvis du trenger en dyktig elektriker men er usikker på hvilken aktør du bør velge, er Elhjem en svært god løsning – plattformen håndplukker kvalifiserte og seriøse elektrikere, slik at du slipper å bekymre deg. Du vil kunne komme i kontakt med gode elektrikere som anbefales av andre kunder både i Oslo og andre steder i landet. 

En elektriker kan blant annet hjelpe deg med det følgende: 

  1. Sikringsskap 
  2. Komfyrvakt
  3. Varmekabler 
  4. Montere elektronikk 
  5. Montere spotlight 
  6. Hjemmelader for elbil 
  7. Feilsøking

 

Bytte eller oppgradere sikringsskap

Mange hus og boliger, spesielt eldre bygninger, har gamle sikringsbokser som ikke er like brannsikre som nyere modeller. Dette kan en elektriker hjelpe deg med, ved å oppgradere sikringsboksen din med en nyere enhet. Dette vil innebære at det elektriske anlegget i boligen din er tryggere og har bedre brannsikkerhet.  

Installere komfyrvakt

Kjøkkenet er et svært viktig sted for brannsikring, siden hele 57% av boligbranner starter på kjøkkenet. Det er derfor lovpåbudt at en komfyrvakt monteres på alle nye installasjoner for å unngå brannfare. Det er strenge krav til komfyrvakt, og en dyktig elektriker vil ha kunnskap om hva dette dreier seg om, og hvordan komfyrvakten kan installeres for å sørge for god brannsikkerhet på kjøkkenet ditt. 

Legge varmekabler

Varmekabler er en veldig populær metode for oppvarming i huset, og er både komfortabel og miljøvennlig. Det er svært praktisk, og krever svært lite vedlikehold. Men det å legge varmekabler bør helt klart utføres av en profesjonell elektriker. Det er strenge krav for hvordan varmekabler skal installeres, og dette må gjennomføres av en autorisert installatør. 

Montere spotlight

Det er mange som ønsker å ha spotlights i taket, siden dette er en nyttig og moderne form for belysning som gir mye lys og er svært praktisk. Det finnes både spotlights og downlight, så du kan velge det som passer for deg – og du kan også velge mellom LED- og Halogen-lyspærer. Hvis du ønsker å få innfelte spotter montert i taket ditt, kan en elektriker gjøre dette for deg, og hvis du er usikker på hva slags belysning du bør velge, vil en fagperson kunne gi deg gode råd om hva som passer best for deg. 

Montere elektronikk

Elektrikere jobber mye med å montere ulike typer elektronikk i hjemmet. En fagperson  kan montere alt av elektronikk, som for eksempel stikkontakter, lamper, lys, ovn, oppvarming, kabelinstallasjon med mer. 

Installere hjemmelader for elbil

I disse dager blir det mer og mer vanlig å kjøpe elbil, både fordi det er en praktisk og miljøvennlig løsning. Hvis du skal kjøpe deg elbil, må du ha en god ladestasjon for bilen din hjemme, og dette må en elektriker hjelpe deg med. For de som eier elbil, er en god og trygg ladestasjon en nødvendighet hver dag – og denne må en elektriker installere for deg. Hvis du lurer på å gå til innkjøp av en elbil, er det lurt å kontakte en elektriker først som kan komme hjem til deg på befaring – du vil da få svar på hvor lett det vil være å installere en ladestasjon hos deg, og hvor mye dette vil koste. 

Feilsøking

 Iblant kan problemer oppstå med elektrisitet i hjemmet, enten det er varmekabler som slutter å fungere, sikringer som ofte går eller andre elektriske feil. Det kan være svært vanskelig for oss selv å vite hva problemet er, og da må en elektriker på banen for å finne ut av hva som er galt og løse feilen. 

Brannsikkerehet

Det viktigste aspektet av en elektrikers jobb handler om brannsikkerhet. Det er svært viktig å sikre at elektriske system og installasjoner ikke er brannfarlig, og dyktige fagpersoner har mye kunnskap rundt å sørge for brannsikkerhet. Elektrikere kan gjøre mye for å sørge for at brannsikkerheten i din bolig eller bygning er så god som den kan være. Dette kan for eksempel dreie seg om å oppgradere eller bytte ut eldre sikringsbokser, som er en stor brannfare, med en nyere og tryggere enhet. 

Det kan også handle om installasjon av komfyrvakt, som er påbudt ved lov – det er fordi hele 57% av alle boligbranner starter på kjøkkenet, og det er derfor svært viktig at komfyrvakt er installert og fungerer godt. Når det gjelder generelle oppgraderinger og endringer av det elektriske systemet i hjemmet, for eksempel legging av varmekabler, vil en dyktig elektriker være i stand til å følge de strenge kravene for installasjon av disse, med brannsikkerhet i fokus. 

For å sikre at din bolig overholder alle påbud og forskrifter for brannsikkerhet, og for å sørge for at du og de du er glad i er trygge, er det derfor svært viktig at du velger en profesjonell og fagkyndig elektriker. Ved å bruke Elhjems plattform blir det enkelt å komme i kontakt med en rekke gode og seriøse aktører i ditt nærområde. Det finnes mange erfarne og rimelige elektrikere i Oslo, så her får du mange valgmuligheter!

Skal du bygge ny bolig?

Hvis du skal bygge en ny bolig, enten det er hus eller hytte, er det lurt å komme i kontakt med en god og pålitelig elektriker tidlig i prosessen. Elektrikeren vil være i stand til å hjelpe deg å utvikle planene for det elektriske innen den nye boligen, når det gjelder belysning, varme, musikkanlegg og mye mer. En dyktig elektriker vil kunne hjelpe deg med mye når det gjelder planleggingen av din flotte, nye bolig – og ved å bruke Elhjem for å komme i kontakt med seriøse og profesjonelle aktører, sikrer du at jobben blir utført godt. Uansett hvor du bor, enten det er i Oslo eller andre steder, vil du finne en dyktig og rimelig elektriker for å gjennomføre jobben din. 

Har du et stort prosjekt som skal gjennomføres med flere fagfolk?

Hvis du skal begynne på et større prosjekt, som for eksempel å bygge en ny bolig eller gjennomføre et stort oppussingsprosjekt, kan dette innebære at flere håndverkere må involveres. I så fall er det lurt å forberede deg godt, og få tak i håndverkere tidlig i prosessen, slik at du ikke får press på deg til å velge den første og beste håndverkeren som er tilgjengelig når du plutselig må få arbeidet utført kjapt. 

Sørg for at du gjør nok research om de ulike aktørene som kan være aktuelle for å utføre jobben, og velg flinke, kvalifiserte elektrikere som anbefales av andre. Ved å bruke Elhjem kan du lett få tak i flere gode, kvalitetssikrede aktører som kan hjelpe deg med alt du trenger av elektrisk arbeid – og du får også en garanti for at arbeidet vil få resultatene du håper på. I Oslo finnes det veldig mange dyktige elektrikere som er anbefalt av tidligere klienter, så du kan velge og vrake blant de mange gode pristilbudene!

Prisforskjeller for elektrikere

Vi vet nok alle at elektrikerarbeid gjerne kan bli dyrt. Selv om det kan bli en stor utgift, er det viktig å huske på at dette er helt nødvendig – man bør aldri prøve å gjennomføre elektriske installasjoner selv som ufaglært eller velge en svært billig elektriker som ikke kan faget, siden dette kan føre til store problemer. Brannsikkerhet er blant det aller viktigste når det gjelder elektriske installasjoner, og det er helt nødvendig at dette er i orden. 

Generelt anbefales det å motta pristilbud fra flere ulike aktører, og velge en elektriker med et konkurransedyktig pristilbud – men alarmklokker bør ringe hos deg hvis du mottar et bud som er mye lavere enn de andre tilbudene. Dette dreier seg antageligvis om en aktør som ikke er seriøs og dyktig. Ved å bruke den nyttige plattformen Elhjem vil du unngå all bekymring rundt dette – her vil du kunne komme i kontakt med mange kvalitetssikrede elektrikere i ditt lokalområde, og du får også en garanti på at resultatene du ønsker vil oppnås ved slutten av arbeidet. Du finner svært mange gode og rimelige elektrikere i Oslo og omegn, så det er mange gode aktører å velge mellom!

Oprett en avtale med aktøren du velger

Det er svært viktig å ha en klar og tydelig avtale med håndverkeren du velger etter anbudsprosessen. Ved å opprette en avtale der alle aspekter ved jobben som skal utføres kommer klart frem, i tillegg til de gjeldende datoene for når ulike deler av arbeidet skal være fullført, vil både du og elektrikeren du jobber med ha en god avtale å forholde dere til. Dere vil unngå misforståelser, frustrasjon og utsettelser ved å ha en god, skriftlig avtale dere begge har bekreftet, og slik kan dere sørge for at prosjektet gjennomføres så enkelt og greit som mulig. 

Velg den rette elektrikeren for deg

Det finnes mange elektrikere på markedet, og det kan altså være vanskelig å finne ut hvilken aktør som passer best for deg og ditt prosjekt. Ved å bruke Elhjems plattform, blir dette mye enklere – her finner du kun erfarne, fagkyndige elektrikere som vil være i stand til å gjennomføre jobben du ønsker å få utført til en svært høy standard, til konkurransedyktige priser. Alt du trenger å gjøre er å beskrive jobben som skal gjøres, og du vil så motta pristilbud fra ulike dyktige fagpersoner i ditt nærområde. I Oslo vil du finne svært mange gode elektrikere som tilbyr rimelige priser og anbefales av andre. Du kan så se over de ulike tilbudene, sammenligne priser, og velge elektrikeren du foretrekker. 

 

Du vil kanskje også like disse innleggene

Eletrikertjenester på dagen – enkelt & rimelig. 

Elhjem
Vi godtar alle kredittkort for rask og enkel betaling.