Pris for elektriker i Oslo

Bicycle parking on the street in Oslo
Philip Nguyen
Philip Nguyen

Elhjem innholdsprodusent

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Hva er prisen for en elektriker i Oslo?

Hvis du trenger elektrikertjenester for hjemmet ditt eller bedriften din, lurer du kanskje på hvor mye dette vil koste. Det er slik at det kan være ulike priser for ulike typer elektroarbeid og elektriske installasjoner, så det er lurt å få oversikt over hvordan prisene ser ut for ulike tjenester. I denne artikkelen forteller vi deg mer om når du trenger å hente inn en elektriker, og hvor mye dette kan koste. 

Ønsker du å fikse noe selv?

Når det gjelder å oppgradere eller reparere elektriske anlegg og installasjoner, er det svært viktig å trå varsomt frem. Svært mye når det gjelder elektroarbeid må gjennomføres av en profesjonell, og som ufaglært er det ikke lurt å gjøre denne typen arbeid på egen hånd. 

Ifølge loven kan ikke ufaglærte gjennomføre mye arbeid relatert til elektrikertjenester, men noe kan du gjøre på egen hånd. Det er lov å gjøre “mindre arbeider” på egen hånd, for eksempel tilkobling og skifting av topolede støpsler tom. 25 A, med og uten jording, eller montering og utbytting av varmeovner, så lenge dem ikke er fastmontert til ditt anlegg. Når man gjennomfører slike mindre elektriske småjobber, er det alltid viktig å være ekstra forsiktig. 

Det er altså lov og mulig å gjennomføre noe enkelt elektrisk arbeid selv, men hvis det du trenger  å få gjort, ikke er trygt og enkelt for en ufaglært å utføre, eller du er usikker på om du bør gjøre det, er det lurt at du kontakter en fagperson. 

 

Når må du ha en elektriker på besøk?

De fleste tjenestene i forhold til elektrisitet skal utføres av en faglært elektriker. Når det gjelder arbeid på faste installasjoner, må en registrert elektroinstallatør til. 

Det finnes mange ulike aktører på markedet i Oslo og omegn, og du vil sikkert være i stand til å komme i kontakt med en dyktig elektriker som gir deg et godt tilbud. Du kan få hjelp med både små enkeltoppdrag eller større prosjektbaserte oppdrag, alt ettersom hva du ønsker og trenger. Mange elektrikere har også en vakttelefon for hastearbeid, slik at du kan få hjelp kjapt hvis noe har gått galt.  

 

Er det dyrt med elektriske tjenester?

Det å få hjelp av en elektriker til å fikse noe i hjemmet ditt, trenger slett ikke være veldig dyrt. Du vil som regel være i stand til å innhente flere tilbud fra ulike aktører, og velge det tilbudet som er mest konkurransedyktig, samtidig som aktøren virker seriøs, dyktig og at dere har en god kjemi,  noe som er viktig for at jobben skal bli som forventet og for at jobben skal være ferdig til forventet tid. 

Husk på at når en elektriker hjelper deg med det som må utføres, har du en høy grad av sikkerhet og trygghet på din side. Det er farlig for ufaglærte å tukle med elektrisk utstyr, og det kan også være farlig å leve med elektrisk utstyr og installasjoner som ikke er oppgradert eller ikke fungerer som det skal. Derfor er det bra både for kvaliteten av arbeidet som utføres, din egen sikkerhet, og med tanke på forsikringen din, at du kontakter en profesjonell elektriker når det er større eller mer avansert arbeid som skal gjennomføres, eller hvis du er usikker på hva som må gjøres.

 

Hva er prisen for ulike elektriske tjeneseter?

Hvor mye det koster med elektrikertjenester kommer an på hva som skal gjøres, og kostnadene kan også variere veldig mellom forskjellige aktører og ulike områder. Prisen vil også avhenge av når på dagen arbeidet skal utføres, og om du trenger hastearbeid utført. 

Dette er en liste over vanlige elektriske tjenester som elektrikere blir bedt om å utføre for privatpersoner:

 • Montere taklampe
 • Installere ny stikkontakt
 • Sette opp elbil-lader
 • Bytte downlight
 • Installere utelampe
 • Bytte utelampe
 • Bytte lampe over speil
 • Koble til platetopp
 • Bytte gammel dimmer
 • Bytte gammel termostat til gulvvarme
 • Legge varmekabler
 • Oppgradere sikringsskap
 • Legge opp ny kurs til nytt utstyr
 •  

Alle disse tjenestene kan utføres rimelig kjapt av en elektriker, men den nøyaktige prisen er vanskelig å si. Du kan sjekke timeprisen for de ulike aktørene i Oslo-området nedenfor, og det vil gi deg en pekepinn på den omtrentlige prisen det vil koste å få disse og lignende tjenester utført. 

 

Hvor mye koster en elektriker i Oslo?

Det er mange ulike aktører i Oslo og omegn som tilbyr elektrikertjenester, og prisene disse aktørene tilbyr varierer. Vanligvis vil et besøk fra en elektriker involvere en oppstartspris i tillegg til timeprisen. 

Oppstartsprisen dekker kjøring til hjemmet ditt, dokumentasjon av arbeidet og sluttarbeid for tjenestene elektrikeren har levert. Timeprisen vil generelt ha mest å si for totalprisen for prosjektet ditt, og her vil du finne mye variasjon fra firma til firma. 

Priseksempler fra ulike aktører i Oslo (per 11.01.2021):

Sofienberg Elektro: Timepris 950,- | Oppstart 850,-

Elektrikern Oslo: Timepris 750,- | Oppstart 490,-

Storm Elektro: Timepris 990,- | Oppstart 600,-

Elektrikern Majorstua: Timepris 930,- | Oppstart 1620,-

Vital Elektro: Timepris 780,- | Oppstart 450,- 

Fixel: Timepris 749,- | Oppstart 885,-

Elmesteren: Timepris 690,- | Oppstart 585,-

Elektris: Timepris 695,- | Oppstart 585,-

Elfiksern: Timepris 990,- | Oppstart 749,-

Fra denne oversikten over time- og oppstartsprisene ulike aktører i Oslo tilbyr, ser vi at kostnadene for elektriker kan variere ganske mye. Generelt ligger timeprisen mellom 700-1000 kr, og forskjellene i pris per time kan ha mye å si for totalkostnaden for ditt prosjekt dersom du trenger hjelp fra elektrikeren i flere timer. 

 

Hvor lang tid kan det ta?

Hvor mange timer elektrikeren må arbeide vil være avgjørende for totalprisen du må betale. For mindre prosjekter som er relativt enkle for en faglært elektriker å gjennomføre vil det generelt ikke ta mer enn et par timer, men dersom det er et større prosjekt du trenger hjelp med eller komplikasjoner spiller inn, kan timene fort hope seg opp. 

Når du skal velge elektriker, bør du alltid kontakte elektrikeren for å forklare hva du trenger hjelp til, og hente inn et tilbud fra dem. Det er da viktig at du gir dem all relevant informasjon slik at aktøren kan regne ut den omtrentlige korrekte prisen. Du bør så vurdere om pristilbudet er konkurransedyktig i forhold til andre aktører på markedet for å finne det beste tilbudet for deg og ditt prosjekt. 

 

Velg aktøren din godt

Det er viktig at du velger en seriøs og profesjonell elektriker. I Oslo-området er det mange elektrikere tilgjengelig, og når det gjelder noe så alvorlig som elektrisk utstyr og installasjoner, er det nødvendig å velge riktig. 

Aktøren du velger må være sertifisert og ha gjennomført riktig utdannelse. Det er lurt å sjekke firmaets bakgrunn på nettet og gjerne lese anmeldelser fra tidligere kunder for å sørge for at dette er en erfaren og god aktør. 

Du vil finne aktører i ulike prisklasser, og når det gjelder elektroarbeid er det ikke alltid lurt å velge den aller billigste aktøren. Hvis du velger å bruke en elektriker med svært rimelig timepris sammenlignet med andre leverandører, kan dette faktisk bli dyrere dersom elektrikeren er mindre rutinert og bruker lengre tid enn en mer erfaren elektriker ville brukt på arbeidet. 

 

Hvordan bestiller man en elektriker?

I disse dager er det både kjapt og enkelt å bestille en elektriker, uansett hva slags arbeid du trenger hjelp med. Du vil finne flere gode aktører ved å søke på nettet, og du kan kontakte de ulike firmaene direkte for å fortelle dem om situasjonen din. Du vil da få god informasjon om hva firmaet kan tilby deg, når en elektriker kan komme, og en pekepinn på hvor mye arbeidet kan koste. 

 

Tilbyr elektrikere vakt telefon?

De fleste elektrikerfirma har forståelse for at situasjoner der det er behov for elektriker kan oppstå når som helst på døgnet. Derfor er det flere elektrikere som har vakttelefon og tilbyr hastehjelp både på kvelden, natten og tidlig på morgenen. 

Hvis du behøver hjelp av elektriker kjapt, vil du finne flere aktører i Oslo som kan tilby hastehjelp utenfor ordinær arbeidstid og på svært kort varsel. Du bør være klar over at å få hjelp av en elektriker utenfor vanlig arbeidstid og på kort varsel som regel medfører ekstra kostnader. 

 

 

Eletrikertjenester på dagen – enkelt & rimelig. 

Elhjem
Vi godtar alle kredittkort for rask og enkel betaling.