Slik holder du strømregningene nede

Counting Norwegian Krones Banknotes
Philip Nguyen
Philip Nguyen

Elhjem innholdsprodusent

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Strømpriser 2021

Norge er et kaldt land, og strømregningene kan fort bli dyre. Det er lurt å sjekke forbruket, og ta steg for å sørge for at du ikke sløser med strøm. I denne artikkelen har vi samlet noen gode råd og tips du kan bruke for å spare strøm.

 

Få oversikt over strømforbruket ditt

Det første steget du må ta hvis du ønsker å redusere regningene dine, er å få ordentlig oversikt over forbruket ditt. Du må forstå hvordan du bruker strøm i boligen din for å finne ut av hvordan dette kan forbedres. Etter at du har fått god oversikt over strømforbruket ditt, kan du begynne å identifisere områder der du kan kutte ned på noe. For eksempel er det kanskje visse steder i huset som ikke trenger å varmes opp – som gjesterom eller entré.

Små steg kan gi stor effekt

Hvis du er interessert i å redusere forbruket ditt, er dette faktisk rimelig enkelt å gjøre. Små endringer og enkle energisparende grep du gjør i hverdagen din kan ha stor effekt på strømregningen din, spesielt over lengre tid. 

Det å være bevisst på strømforbruket sitt er det viktigste for å være i stand til å redusere det, så det er lurt at du tenker godt gjennom forbruket ditt og se etter tiltak som kan hjelpe deg med å redusere forbruket. Du kan spare tusenvis av kroner i året ved å ta flere forholdsvis små steg.

Unngå å bruke varme unødvendig

Du bør være oppmerksom på hvordan dere bruker varme i hjemmet. Mange av oss har varmen på til og med på natten eller når vi ikke er hjemme, og det er sløsing av både penger og ressurser. 

Det er lurt å senke temperaturen inne litt – hvis du skrur varmen ned kun et par grader, vil dere neppe merke forskjell, men strømforbruket deres vil reduseres. Det er bedre å senke varmen med et par grader og hive på seg en genser enn å sløse med strømmen.

Slå av lyset når du forlater et rom

Det er viktig å huske på å slå av lyset når du forlater et rom. Det er fort gjort å glemme å slå av lyset, men du vil spare mye penger på å kun ha på lyset i rom du oppholder deg i. Det samme gjelder for jobb – hvis du er den siste som forlater kontoret, er det lurt at du sjekket at lysene i lokalet er slukket bak deg. 

I tillegg er det lurt å velge sparepærer og LED-pærer for hjemmet ditt, siden dette er et bedre valg både med tanke på lommeboken og på miljøet. 

 

Kutt ned på vannforbruket

Det er ikke vanskelig å kutte ned på hvor mye vann du bruker. Du kan for eksempel investere i sparedusj hjemme, og installere kraner som er energieffektive. 

I tillegg er det lurt å ta smarte valg i hverdagen – som å dusje i stedet for å ta et bad, og stenge kranen i stedet for å la vannet renne mens du pusser tennene. 

Hvis du har oppvaskmaskin hjemme, er det lurt å fylle opp maskinen helt før du setter den på – å vaske en maskin som er halvfull bruker unødvendig mye strøm og ressurser. 

Et annet tips er å vaske klær på 30 grader og miljøprogram – dette kan spare mye strøm i forhold til å vaske klær på 40 grader og vanlig program.

Anlegg tetningslister

Hvis det trekker mye ved vinduene dine eller ved dørene, kan tetningslister være en god løsning for deg. Når det er sprekker ved dører og vinduer, fører dette til tap på varmen i boligen. 

Å få montert tettelister og isolere mellom husveggen og dør- eller vinduskarmen vil være en enkel og rimelig måte å redusere varmetapet i boligen din, og kan spare deg mye penger over tid.

Kjøp moderne elektriske apparater

Hvis du har gamle elektriske apparater hjemme, kan dette være grunnen til at regningene dine er for høye. Eldre datamaskiner og husholdningsprodukter kan bruke unødvendig mye strøm. Det er lurt at du kjøper nyere, moderne elektrisk utstyr og apparater som har et lavere strømforbruk – dette vil spare både penger og miljøet.

Velg en god strømvatale

Det er viktig at du velger strømleverandøren din med omhu. Det er flere strømavtaler tilgjengelige, og du bør gjøre litt research for å finne ut hvilke vilkår som gjelder for de ulike avtalene. Slik kan du finne et tilbud som fungerer for deg. Hvis du har hatt samme strømavtale lenge, kan det være lurt å sjekke om det finnes et bedre tilbud der ute.

 

Eletrikertjenester på dagen – enkelt & rimelig. 

Elhjem
Vi godtar alle kredittkort for rask og enkel betaling.