Trender innen utendørsbelysning

Philip Nguyen
Philip Nguyen

Elhjem innholdsprodusent

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Det har i lang tid vært populært å ha en form for utendørsbelysning utenfor boligen, men nå er det i tillegg moderne med lys både til pynt, for en ekstra følelse av varme, og for å lyse opp innkjørsel og inngangsparti. Det er imidlertid mange forskjellige lamper og stiler å velge mellom, så her kommer litt inspirasjon og tips for hvilke muligheter som finnes.

 


LED-Lys for alle behov

Én ting som har kommet for å bli, er LED-belysning. Dette kommer i alle mulige slags former og farger, for eksempel spotter i tak og på bakken, vegg/takhengte lamper, sokkellamper og gatebelysning. Fordelene med LED-lys er at de er mer miljøvennlig i form av at de er energisparende, altså lyser de like sterkt som vanlige lyspærer, bare med lavere strømforbruk. I tillegg egner de seg godt til utebelysning, siden de lyser kraftig og tåler kulde. For å være enda mer miljøbevisst, er det også mulig å få tak i solcelledrevne lamper med LED-pærer. Husk at dette er noe en elektriker må montere, så lenge det inngår i den faste elektriske installasjonen.

 

Større uteområde

Å ha lys i hagen får uteområdet til å virke større ut enn det egentlig er. Det gir i tillegg en ekstra glød og varme over plassen, som gjør den mer innbydende og attraktiv. Eksempler på måter å belyse på, er ved å montere bedbelysning, portlykter eller stolper rundt hagen. Dette kan gjøres med ulike former for LED-lys, eller vanlige lamper. En enkel måte å få alt av elektrisk utstyr til å fungere på, er ved å skaffe seg en strømfordeler. Denne har vanligvis fire strømuttak som kan brukes til alt fra lamper til elektrisk grill, og du kan enkelt trekke ut kontaktene ved endt bruk. Denne bør da monteres i bakken slik at ledninger ikke ligger farlig til og kan kjøres over.

Sikker innkjørsel og koseligere hus

En opplyst innkjørsel og inngangsparti gir for det første økt sikkerhet ved innkjøring til boligen, men også en varme og glød til plassen. Her er det smart å ha lamper med bevegelsessensor, slik at de kun slår seg på og bruker strøm når de faktisk er til nytte. Det er moderne og elegant med pullertlamper ved innkjørselen og opp mot huset, i tillegg til vegglamper festet slik at man lett føres mot inngangspartiet på huset. Det viktigste å passe på er at det man monterer selv er lovlig. For ordens skyld er det greit å ringe en elektriker for tips og råd, og av og til er det elektrikeren som må montere siden belysningen utendørs ofte inngår i den faste elektriske installasjonen på huset.

 

 

Eletrikertjenester på dagen – enkelt & rimelig. 

Elhjem
Vi godtar alle kredittkort for rask og enkel betaling.